[UITGESTELD] MuziekBoutique met Frank Van Laeken - lezing & muziek '50 jaar Top 30'

  • Concert

Deze MuziekBoutique verschuift naar een latere, nog te bepalen datum. Reeds gekochte tickets blijven geldig.
Op 2 mei 1970 werd de BRT top 30 voor het eerst uitgezonden. Zaterdag 2 mei 2020 wordt de 50ste verjaardag gevierd van dit iconische programma dat vele (jonge) luisteraars elke week aan de radio gekluisterd hield. In het boek '50 jaar Top 30' (uitgeverij Houtekiet) duikelen Geert De Vriese en Frank Van Laeken verhalen op van al lang vergeten artiesten, sommen ze per jaar de nummers 1 op en maken ze een hitparade per decennium én van alle toonaangevende artiesten. Het boek ligt begin april in de winkel.

Frank Van Laeken voert u in zijn lezing van twee keer één uur mee naar de hoogtepunten uit 50 jaar radio- en muziekgeschiedenis, dist verhalen op die u allang vergeten bent of nooit geweten hebt, laat 'one hit wonders' herleven en overloopt hitlijsten van toen en nu. Nostalgie troef, voor wie er bij was, een leuke geschiedenisles voor wie even wil meegenomen worden naar lang vervlogen tijden. De hoofdmoot van de lezing is natuurlijk muziek, véél muziek, en die staat, zoals het hoort, op cassette. Thank you for the music!

MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

vooraf inschrijven via Ticketservice Kortrijk of telefonisch via 056 23 98 55 of reserveren via bibliotheek@kortrijk.be

Wanneer

tot

Locatie

Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 5

Leeftijd

18+

Reservaties

Links

http://www.kortrijk.be/bibliotheek/muziekboutique

Organisatie

Centrale Bibliotheek Kortrijk
[UITGESTELD] MuziekBoutique met Frank Van Laeken - lezing & muziek '50 jaar Top 30'

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS