The RG's

  • Concert
  • Pop en rock

THE RG’s
In 2013 werd de band als een zogenaamde ‘two-piece-garagerockband’ opgericht, bestaande uit zang/gitaar en drums. Sindsdien maakte de band een hele evolutie door: vertrekkend vanuit garagerock met blues-invloeden waarna met de toevoeging van een derde bandlid (bas) de band gestaag groeide naar een genre dat het best te omschrijven valt als ‘een mengeling van Alternatieve Postpunk en Noiserock, with a twist of lemon’. Live staat de band garant voor een energieke show waarbij het punkgehalte bij wijlen ferm de hoogte wordt ingeschoten en bloed, zweet en tranen niet worden geschuwd…
In volle coronacrisis werd werk gemaakt van een derde plaat. Deze keer sloeg de band de handen in mekaar met producer Dominiek Hoet (King Hiss). Gedurende meerdere weken werd, al naar gelang de Covid-pandemie het toeliet, ondergedoken in Studio Scampi. De nieuwe plaat wordt krachtiger, steviger en een pak directer.

Atomic Vulture
De support wordt verzorgd door de driekoppige instrumentale psychedelische stonerrock-formatie Atomic Vulture, eveneens afkomstig uit de gezellige stal van Headache Music Agency. De band is zeker geen onbekende binnen het stonerrock-milieu en met hun allernieuwste worp ‘Moving Through Silence’ bevestigen ze alleen maar hun status.
De band creëert op muzikale wijze een reis door het uitgebreide universum waarbij met de ogen dicht genoten kan worden van een geestverruimende trip waarbij de hallucinogene vibes aan de hand van muzieknoten gehoorgewijs worden toegediend. Een ideale kans om tijdens deze avond te kunnen genieten van hun nieuwe plaat die in samenwerking met Polderrecords werd uitgebracht.
De band deelde het podium o.a. al met Belgische bands als Psychonaut, King Hiss, Black Mirrors, Fire Down Below, Cowboys & Aliens, … en met internationale bands zoals Fatso Jetson (US), Samsara Blues Experiment (DE), Ritual King (UK), Komatsu (NL), etc…

Wanneer

tot

Locatie

Concertzaal De Kreun (Wilde Westen)
Conservatoriumplein 1
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 11,5
Voorverkoop Wild Card: € 8,5
Voorverkoop -18/student: € 8,5

Reservaties

Organisatie

Wilde Westen
The RG's

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS