Muziekcafé "Olieux zingt Vermandere"

  • Concert

Philip Olieux (51) woonde zijn volledige jeugd in Lauwe en is als het ware opgegroeid met de muziek van Willem Vermandere. Het volledige repertoire stond in de platenkast en wekelijks werd wel eens een LP afgespeeld.
Als kleine dreumes begreep hij niet goed waarom een foto van zijn grootvader op een van de platenhoezen stond en ook de lyrische teksten zaten toen nog vol geheimen, maar de muziek zorgde steevast voor een gemoedelijke en gezellige sfeer in huis.
Na wat trompetgeschal en percussiewerk bij de plaatselijke harmonie, koos hij uiteindelijk toch voor de gitaar als favoriet instrument en al vlug kwam de muziek van Vermandere terug om het hoekje loeren. Als tiener trok hij zelfs zijn stoute schoenen aan om een brief naar de artiest te sturen met de vraag om even de akkoorden te kunnen krijgen van wat liedjes. Willem antwoorde keurig en schreef netjes de akkoorden boven de handgeschreven teksten.
Philip zal jullie deze avond verblijden met de liedjes van Vermandere in hun puurste vorm; zang en gitaar. Tal van bekende nummers maar ook minder bekend werk passeren de revue...

Wanneer

tot

Locatie

OC Marke
Hellestraat 6
8510 Marke

Prijs

Basistarief: gratis

Organisatie

OC Marke
Muziekcafé "Olieux zingt Vermandere"

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS