Movement Essays + In Other Words - Double Bill: Anneleen Keppens + Ingrid Berger Myhre

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans

Anneleen Keppens - 'Movement essays' - 20:15 - Budascoop
‘Movement Essays’ is een intieme ontmoeting met danseres en choreografe Anneleen Keppens. Geïnspireerd door ‘het essay’ in de traditie van schrijver Michel de Montaigne, toont ze drie ‘movement essays’, die elk een elementair onderdeel van abstracte dans belichten en tegelijkertijd associaties, emoties en reflecties prikkelen buiten het veld van dans. 
In ’On Tempo’ verkent Anneleen hoe tempo aanvoelt, hoe het ons beïnvloedt en de relatie die tempo heeft met emotie, genre en betekenis. In ’On Shape’ gaat ze in dialoog met het vormelijke en sculpturale aspect van dans, met de suggestieve kracht van beelden en de onmogelijkheid van het vormeloze. In ’Multitudes’ gaat ze op zoek naar de veelheid aan bewegingskwaliteiten waaruit ze kan dansen en omarmt ze de pluraliteit van haar lichaam. 
Anneleen Keppens brengt de sfeer van de studio, waarin ze vragen stelt, afdwaalt, verrast wordt en verbanden ziet, naar de scène. Ze wil je niet overtuigen van een standpunt, maar betrekken bij haar artistieke proces. 
Ze studeerde aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en aan P.A.R.T.S. in Brussel. Ze is actief als choreografe, danseres en docente in binnen-en buitenland. 

Ingrid Berger Myhre - 'In Other Words' - 21:45 - Schouwburg
Is dans een taal? En zo ja, hoe spreekt ze? Dit stuk onderzoekt de compatibiliteit tussen dans en taal en gebruikt retorische middelen als compositorische instrumenten. Met het podium als pagina ontvouwt het choreografische schrijven een fysiek discours met een eigen syntaxis, grammatica en vocabulaire. 
Maar wat zijn de voorwaarden voor deze dansuitingen? En wat betekent het om dans te lezen? Met andere woorden, als we niet op zoek zijn naar betekenis, hoe voelen we dan de zin bij het kijken naar deze dans?
Met verstand, charme en verfijning geeft Ingrid Berger Myhre haar relativerende kijk op dans in pretentieloze en humoristische uitvoeringen. In haar nieuwe voorstelling ‘Met andere woorden’ zet ze haar spel met de capaciteiten en tekortkomingen van taal voort en gebruikt ze het als een steiger voor dans als poëtische expressie.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Kunstencentrum BUDA.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

20:15 - Anneleen Keppens - 'Movement essays' - Budascoop
21:45 -  Ingrid Berger Myhre - 'In Other Words' - Schouwburg

Wanneer

Locatie

Budascoop & Schouwburg
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 16
-26 jaar: € 6
UiTPAS-tarief (Enkel voor houders van een UitPAS met sociaal tarief uit de regio Zuid West-Vlaanderen.): € 3,2

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Movement Essays + In Other Words - Double Bill: Anneleen Keppens + Ingrid Berger Myhre

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS