Expo - Emma

  • Tentoonstelling
  • Fotografie

De expo Emma bestaat uit een selectie foto's die het creatieproces van het reuzenkind Emma, dochter van Manten en Kalle, in beeld brengen.

De Kortrijkse reuzen Manten en Kalle zijn dé symboolfiguren van onze stad. Toch raakten de reuzen de laatste decennia in de vergeethoek. De creatie van een nieuwe reus, in een eigentijdse vorm en verrassend concept, moest zorgen voor de start van een nieuwe mooie reuzentraditie.

Voor de uitvoering viel de keuze op Bolwerk. Bolwerk presenteert zichzelf onder meer als een creatieplek voor interventies in de publieke ruimte. De organisatie heeft aandacht voor duurzaamheid, ambacht, technische kunde, ondernemerszin en participatie.

De opdracht betrof de creatie van één stadsreus die moest aansluiten bij de bestaande traditie, maar met nieuwe elementen en een hedendaagse vormgeving.

Letterzetters Jonas Bruyneel en Thomas Jacques werkten samen met het lettercollectief aan een nieuw verhaal (www.kortrijk.be/reuzen ). De laatste episode bevatte een verrassende aankondiging : Manten en Kalle krijgen een dochter, die op 20 mei 2018 haar eerste stapjes in de wereld zou zetten. De naam is Emma.

Bolwerk bedacht een creatief en dynamisch ontwerp dat gebruik maakt van uitgekiende technieken en besturingssystemen. Emma is echter geen kil stuk technologie. Er is gewerkt aan een warm menselijk uitzicht, met een aardig smoeltje en natuurlijke vlassen haren. De kledij werd op maat gemaakt door een textielartieste bij Bolwerk.

Op Sinksen 2018 vond de feestelijke babyborrel plaats met muziek, dans en doopsuiker. Het geboortelied is gecomponeerd door Jonas Bruyneel.

Jacky Bostoen(Kortrijk 1963) is een professionele fotograaf die naast studiowerk graag op zoek gaat naar bijzondere plekken waar licht en schaduw unieke momenten creëren. Hij volgde het creatieproces van Emma en probeerde het artistieke, technische en menselijke aspect in beeld te brengen.

Wanneer

tot

Locatie

Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: gratis

Links

http://www.kortrijk.be/bibliotheek/expo

Organisatie

Centrale Bibliotheek Kortrijk
Expo - Emma

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?