Contre-Jour - Alexander Vantournhout / Not Standing

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans

Wanneer ze zich op een losse ondergrond van zand of aarde verplaatsen, laten mensen en dieren sporen na. Met hun voet- of pootafdrukken ‘beschrijven’ ze de ondergrond en herinneren ons aan de oorspronkelijke betekenis van het woord choreografie: ‘schrijven met bewegingen’.
'Contre-jour' speelt zich af op een zandvlakte. Vijf performers wandelen, lopen, huppelen, verplaatsen zich als een kat op handen en voeten,... Ze creëren verschillende soorten ‘in-drukken’, die ze steeds ook weer uitwissen om plaats te maken voor nieuwe tekens, een nieuwe choreografie. Maar ook om te kunnen verdwijnen, want het achterlaten van sporen kan gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld wanneer je illegaal iemands eigendom betreedt of ongemerkt een landsgrens wil passeren.
In 'Contre-jour' laten de bewegingen indrukken achter: in de mulle ondergrond maar ook in het geheugen van de kijker. Als in een film trekken vijf lichamen voorbij, doorheen het desolate landschap. Vijf individuen helpen elkaar als groep, door collectieve bewegingen, maar evengoed door ruimte te geven aan solo’s en duetten. In dans én in live zang. Troost en weerstand weerklinken doorheen het afwisselende spel van samen en alleen.
'Contre-jour' is de nieuwste voorstelling van not standing, het gezelschap van Alexander Vantournhout, waar elke creatie start vanuit een fundamenteel bewegingsonderzoek. Na o.a. het duet 'Through the Grapevine', de solo Aneckxander en de locatievoorstelling 'Screws', allen geselecteerd voor het TheaterFestival, kiest Alexander Vantournhout voor het eerst volledig voor de rol van choreograaf en geeft het podium aan een cast van vijf performers, met een diverse achtergrond in o.a. dans, musical en circus.
 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 20
-26 jaar: € 6
UiTPAS-tarief (Enkel voor houders van een UitPAS met sociaal tarief uit de regio Zuid West-Vlaanderen.): € 4

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Contre-Jour - Alexander Vantournhout / Not Standing

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS