Sinterklaas gaat digitaal met Radio Stoomboot

Gepubliceerd op donderdag 29 oktober 2020

Ook Sinterklaas blijft niet gespaard van het coronavirus. Hij mag voorlopig nog niet van Spanje naar Kortrijk reizen… Maar niet getreurd! De Sint denkt wel degelijk aan alle Kortrijkse kindjes die het voorbije jaar braaf zijn geweest. Met ‘Radio Stoomboot’ gaat Sinterklaas dit jaar de digitale toer op en zal hij vier uur radio maken voor de Kortrijkse kinderen. We roepen alle kindjes op om ook massaal een kleurplaat in te kleuren voor de Sint en die te deponeren in de grote Sintpostbussen die in de stad en deelgemeenten worden neergezet. Wie weet worden ze dan wel beloond met een cadeautje en wat snoepgoed. De Sint verzekert dat hij begin december wel langskomt bij alle brave kinderen!

Kleurplaten en tutjes deponeren in Sintpostbussen of in K in Kortrijk

Alle Kortrijkse scholen zullen een toffe kleurplaat mailen naar de ouders van de leerlingen. Ook in K in Kortrijk en in de Kortrijkse bibliotheken kunnen de kleurplaten worden opgehaald. De kindjes die deze kleurplaat mooi inkleuren voor de Sint, kunnen deze komen deponeren in één van de vele grote Sintpostbussen die zullen worden neergezet in Kortrijk en deelgemeenten. Wie een kleurplaat deponeert, maakt kans op iets lekkers. Want hoewel Sinterklaas niet fysiek niet aanwezig zijn, heeft hij zijn Zwarte Pieten de opdracht gegeven om enkele leuke pakjes en snoepgoed op de boot te zetten richting Kortrijk!

In K in Kortrijk komt vanaf 7 november een Sinthuis te staan. Helaas zal de Sint dit jaar het huis niet zelf kunnen komen bewonderen, maar ook daar hangt een brievenbus waar de kinderen hun tekening kunnen achterlaten. Uit alle kindjes die een kleurplaat hebben gedeponeerd in één van de grote Sintpostbussen of in K in Kortrijk, zullen 2.000 kindjes worden geloot die een cadeautje en iets lekkers kunnen afhalen in K in Kortrijk in de week van 6 december.

Kinderen die nog een ‘tutje’ of fopspeen hebben, kunnen deze ook in de brievenbussen achterlaten. De Zwarte Pieten willen Sinterklaas dit jaar verrassen door er mooie tutenslingers van te maken om de kamer van de Sint in Spanje mee te versieren!

Radio Stoomboot

Omdat telewerk de norm is, zal de Sint ook van thuis werken dit jaar. Hij komt niet naar de Schouwburg voor zijn jaarlijkse Sinterklaasshow, maar hij gaat de digitale weg op met Radio Stoomboot. In samenwerking met Medialab Quindo zal hij radio maken op 4 en 5 december. Op vrijdag 4 december is de Sint te horen van 17u tot 19u en op zaterdag 5 december zal de Sint van 12u tot 14u live op de radio zijn. Alle kindjes kunnen hun lievelingsliedje aanvragen. Wie live op de radio eens met de Sint een praatje wil maken, kan dat ook. Daarvoor moet je wel inschrijven op voorhand via www.kortrijk.be/sint.

Als de Pieten niet aan de verkeerde knopjes komen, zou het dan wel eens kunnen gebeuren dat Sinterklaas jou opbelt en jouw verzoeknummertje live op de radio draait. Afstemmen dus op het kanaal van Medialab Quindo via www.quindo.be!

Speel een spel in je bubbel

In afwachting van het speelgoed dat Sinterklaas op 6 december zal verdelen, organiseert Stad Kortrijk op 29 november al een tof familiespel in samenwerking met de gezinsbond. Iedereen zal dit in zijn eigen gezinsbubbel kunnen spelen, want het gaat volledig digitaal door. Meer info komt binnenkort op de Facebookpagina van Stad Kortrijk.