Op Wembley verrijst binnenkort padel- en petanqueclub Garrincha Kortrijk Start van de werken voorzien begin 2022

Gepubliceerd op Maandag 19 april 2021

De kogel is door de kerk: Garrincha zal de padel- en petanqueclub aan SC Wembley bouwen en uitbaten. De club in Kortrijk belooft een pareltje te worden en zal meteen één van de grootste van België zijn.

Padelsport boomt

Dat padel in de sportwereld de hype van het moment is, is een open deur intrappen. Het toegankelijke karakter van de sport gecombineerd met de mogelijkheid om met 4 tegelijk op het terrein te staan, heeft hier veel mee te maken. Bijna 2 jaar geleden was deze sport voor het grote publiek nog een nobele onbekende, maar toen al wisten kenners dat de padelsport bezig was aan een serieuze opmars. 

Masterplan Wembley

Het stadsbestuur besliste dat deze club er moest komen binnen het kader van Masterplan Wembley, het plan dat dit sportcentrum een groener en meer open karakter moet geven. Daartoe stelde het een strook grond beschikbaar tussen de atletiekpiste en de Kortrijksestraat en startte het een zoektocht op naar een geschikte ontwikkelaar en uitbater. Dit proces werd recent afgerond en daaruit bleek dat van de 3 resterende kandidaten, Garrincha het meest kwalitatieve voorstel had.

9 padelvelden en 16 petanquevelden

De club die er zal komen zal perfect in de omgeving ingepast worden en zal architecturaal een grote meerwaarde beteken voor het sportpark en de wijde omgeving. Tegen de Leynvaalsstraat aan liggen er 8 outdoor petanquevelden met ernaast een buitenterras. Dit terras geeft dan weer uit op de bar waar er meteen ook 4 indoor velden liggen. Sfeer en ambiance zijn alvast verzekerd. Meer naar de Vlasbloemstraat toe hebben we dan het indoor sportgedeelte met 5 padelvelden en nog eens 4 petanquevelden die hoofdzakelijk zullen gebruikt worden door Petanqueclub Kortrijk die hun intrek nemen in dit complex. Nog dieper gelegen komen de 4 outdoor padelvelden.