Instawalls en Smile Safari zetten (K in) Kortrijk in de kijker

Gepubliceerd op Dinsdag 22 september 2020

Stad Kortrijk, K in Kortrijk en Hurae sloegen de handen in elkaar om een Instagram-route doorheen de stad in elkaar te boksen. Coronaproof amusement om met je bubbel de gekste foto’s op Instagram te plaatsen.

(Her)ontdek Kortrijk met de Instagramwandelroute

Leegstaande vitrines werden beplakt met kleurrijk en origineel artwork zodat iedereen nu de ideale selfie kan nemen. Of wat dacht je van een instagramfoto als Leiepisser of Dulle tinke? Maar liefst 10 van deze instawalls vrolijken de binnenstad op en zijn telkens van de hand van grafische artiesten.

De route doet uiteraard ook wat bekende en minder voor de hand liggende plekken aan in de binnenstad. Denk aan de graffitimuur bij Texture, de gekleurde huisjes van de Hagedissenstraat of de bank van Jeppe Hein aan de verlaagde Leieboorden.

Smile Safari pop-up

Klap op de fotogenieke vuurpijl is de pop-up van het legendarische Instagram & TikTok-museum Smile Safari van Hannes Coudenys in K in Kortrijk. Een echte mini-expeditie neemt je mee langs de leukste foto- en videoinstallaties. Be aware: voor je het weet puilt de fotorol van je smartphone uit van de kleurrijke, grappige en gekke kiekjes. Uiteraard werd ook aan de veiligheid gedacht. Hostessen zorgen ervoor dat alles in goede banen loopt. Delen van de foto’s kan met @stadkortrijk en #smilesafari, zo maak je kans op een ticket voor het nieuwe Smile Safari museum in Brussel of een Kortrijk Cadeaubon.

De route is beschikbaar in Toerisme Kortrijk (Begijnhofpark), K in Kortrijk en online op www.toerismekortrijk.be.

Openingsuren Smile Safari pop-up

  • Woensdagnamiddag van 13u-18u
  • Vrijdagnamiddag van 13u-18u
  • Zaterdag van 11u-18u

Uitzonderingen

  • Op zondag 29/11, 13/12, 20/12 en 27/12 van 13u-18u
  • Tijdens schoolvakanties iedere dag van 11u-18u